Den här webbplatsen använder cookies för att leverera tjänster i enlighet med Integritetspolicy. Du kan självständigt definiera villkoren för lagring av eller tillgång till cookies i din webbläsare.

VÅRA ELEVER

VI ÄLSKAR ATT HJÄLPA TILL

DSC_1942
EN MASSA ATT ÄLSKA
EN MASSA ATT ÄLSKA

Har du hört att det är vackert att vara stor? Tusentals hästar föds upp för slakt, och det är tunga hästar, som i vårt land kallas potatis eller feta hästar. I Centaurus har vi flera hundra av dem som räddats tack vare dig. Vi vill skingra ryktet om att sådana hästar typiskt sett är slakthästar. Kallblodshästar är underbara familjehästar med idealiskt temperament, de kan hållas i fri uppfödning och kräver inte i. De är vanligtvis lugna, inte särskilt långa, idealiska som familjehästar, för skogspromenader i sadeln eller för utflykter med en häst "i handen".

För att adoptera en kallblodshäst behöver du inte vara en erfaren ryttare. De är underbart samarbetsvilliga hästar med stor karaktär. Att kommunicera med dem är ett rent nöje!

Vi tillägnar den här kampanjen till alla dem som drömt om att ha en egen häst, men som trodde att det var en aktivitet för de avancerade. Men vi tillägnar den framför allt till de tiotusentals kallblodiga hästar som slaktas i slakterier varje dag. Den här kampanjen syftar till att ändra deras bild, deras öde och ge dem en chans till ett bra nytt hem.

DSC_1416
QCHNIA FRÅN VÄXTER
QCHNIA FRÅN VÄXTER

Det finns mer än en miljard vegatarianer i världen. Att gå bort från zoonotiska produkter är inte bara en manifestation av en modefluga, utan en ny trend mot hälsa och en manifestation av omsorg om vår planet och dess framtid. Fler och fler människor slutar varje dag att äta kött och ansluter sig aktivt till olika rörelser för att främja det växtbaserade köket. Den vegetabiliska livsmedelssektorn är en av de snabbast växande sektorerna i världen.

Den industriella djuruppfödningen är inte bara full av grymhet, utan bidrar i hög grad till miljöföroreningar, massiv vattenförbrukning och användning av bekämpningsmedel. Bland andra skäl väljer den nuvarande generationen, som är medveten om dessa fakta, i allt större utsträckning veganism och vegetarism som livsstil. För att vara vege handlar inte bara om området mat, utan om ett holistiskt förhållningssätt till världen och människans plats i den.


GE STÖD!
Koszyk