Den här webbplatsen använder cookies för att leverera tjänster i enlighet med Integritetspolicy. Du kan självständigt definiera villkoren för lagring av eller tillgång till cookies i din webbläsare.

VI ÄLSKAR ATT HJÄLPA TILL

Vilda djur

lis

Husdjur som hundar och katter håller på att erövra Internet. Men hur är det med deras vilda kusiner? Klimatförändringar, vatten- och miljöföroreningar, avskogning, genomskärning av skogar med motorvägar, tjuvjakt - allt detta gör livet allt svårare för vilda djur, och många arter hotas av utrotning - eller är faktiskt redan utrotningshotade. Vi bevittnar den sjätte massutrotningen av arter, som genom den alarmerande ödeläggelsen av vilda djur och växter accelererar. Enligt studien är för närvarande 515 arter av landlevande ryggradsdjur på gränsen till utrotning. Ungefär hälften av alla dessa arter har färre än 250 individer kvar. Den afrikanska elefanten ligger i framkant när det gäller utrotning av arter - populationen har minskat med 70 procent sedan 1980-talet. Det finns en risk att den afrikanska elefanten kommer att upphöra att existera senast 2040. Ugglor, Europas minsta ugglor, kan dö ut på grund av förlust av naturliga livsmiljöer. Enbart i Polen hotas dussintals djurarter av utrotning.

Som människor är vi ansvariga för allt runt omkring oss - inklusive livet för vilda djur, som blir alltmer beroende av oss. Vi är också beroende av dem. Hela ekosystem är beroende av de arter som lever i dem, och varje destabilisering kan få katastrofala konsekvenser för oss alla. Varje liv är viktigt och varje liv är lika viktigt. Det är därför vi står upp för vilda djur och växter - eftersom varje liv är värdefullt och oersättligt.


GE STÖD!
Koszyk