Den här webbplatsen använder cookies för att leverera tjänster i enlighet med Integritetspolicy. Du kan självständigt definiera villkoren för lagring av eller tillgång till cookies i din webbläsare.

Livet är inte rättvist.

Det tar tid för en person att verkligen förstå det. Och det visar sig också ofta att ödet alltid hittar ett sätt att göra oss besvikna. Det visar sig att vi kan göra upp planer och livet kommer ändå att knuffa oss i en annan riktning. Vi kan ha sanna vänner och de kommer ändå att tas ifrån oss.

Aby pomóc dokonaj darowizny z imieniem
MONA
eller

Gör en donation med
kreditkort
Hjälp
Gör en donation "MONA"
Gör en donation med
kreditkort

Livet är inte rättvist. Det tar tid för en person att verkligen förstå det. Och det visar sig också ofta att ödet alltid hittar ett sätt att göra oss besvikna. Det visar sig att vi kan göra upp planer och livet kommer ändå att knuffa oss i en annan riktning. Vi kan ha sanna vänner och de kommer ändå att tas ifrån oss.


Den här sorgliga historien började när Mona övergavs och lämnades på gatorna i Filippinerna. Utan hopp och övertygad om att hon aldrig skulle hitta ett riktigt hem började hon en ovanlig resa. Monas ägare hade flyttat utomlands för att arbeta och hon fick klara sig själv. Trots de svåra förhållandena i Filippinerna gav hon inte upp, utan kämpade med vardagen och väntade tålmodigt på att hennes ägare skulle återvända.

mona11.jpg

Under lång tid levde hon på gatorna, ensam och utan skydd. Utsvulten och törstig träffade hon till slut goda människor som tog emot henne i sitt hem. Det är en plats som stöds av oss och som ligger oss varmt om hjärtat. Det här är Monas hem. Skyddshemmet ligger högt uppe i bergen. Det låg tidigare på en annan plats, men förstördes och översvämmades av orkanen Odette 2021. Föreståndarna för djurhemmet flydde tillsammans med djuren till bergen, men fann inga lämpliga förhållanden där och kämpade för att överleva ensamma med 50 hundar.
Det finns ingen i Filippinerna som vill hjälpa dem. Det är bara vi som kan göra något här. Och du kan också hjälpa Mona, hon behöver snabbt specialmat, ordentlig behandling och hon behöver snabbt få en diagnos. Hon befinner sig i ett kritiskt tillstånd. Den kraftigt underviktiga hunden har redan avmaskats och lider av ett angrepp av loppor och fästingar. Hon genomgår också en rad vaccinationer och hennes tillstånd är en indikation på att det kan röra sig om cancer. Ytterligare tester kommer sannolikt att bekräfta denna tragiska diagnos, men Mona kommer inte att ge upp. Och vi vill inte heller ge upp hoppet om henne. Det djurhem där hon nu bor har ingen möjlighet att transportera Mona till en kvalificerad klinik. Situationen för Mona är dramatisk. Det är möjligt att ta Mona till en klinik för att få nödvändig diagnos och behandling, men kostnaden för att transportera henne genom bergen och hyra en bil är hög, och det finns ingen som kan göra det eftersom föreståndaren för djurhemmet bara kan röra sig med hjälp av rullstolen.

Mona01.jpeg

Om vi kan hjälpa Mona kommer vi att försöka få henne till Polen, där hon säkert kan börja ett nytt liv och hennes behandling säkert kommer att vara enklare än i Filippinerna. Men det kräver fortfarande en undersökning på plats, som vi nu har inlett. Därför ber vi om er hjälp med att köpa specialmat, betala för transporten till kliniken och framför allt för Monas behandling.

Tack så mycket.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Janice.jpg

Denna vädjan om donationer är en del av det världsomspännande projektet "Djur utan gränser" från Centaurus Foundation. Vi har med stor omsorg valt ut de platser som vi vill stödja i hela världen. Projektet i Filippinerna leds av Janice, som arbetade på vårt hästcenter tillsammans med sin pojkvän John för mer än två år sedan. Hon var en aktivist vars bilder regelbundet visades på våra sociala medier. John, som kan ses på många foton och videor, stannade i Polen med Centaurus. Janice, å andra sidan, var tvungen att återvända till öarna av familjeskäl. Hon ville dock fortsätta sitt arbete som djurrättsaktivist och vi beslutade att starta ett sådant initiativ där Janice bor.

De berättelser Janice gav oss om Filippinerna fick oss att fundera djupt över situationen där. Filippinerna är en annorlunda värld.

Janice fotograferar, dokumenterar och berättar historier och öden om djur som rör till tårar och berör de djupaste strängarna i den mänskliga själen. Hon besöker regelbundet lokala djurhem för att visa upp de djur som hon har fångat med sin kamera. Det här är djur som vi vill hjälpa. Janice står i daglig kontakt med oss och övervakar direkt alla aktiviteter på plats.
Vi vill dela dessa berättelser med dig och kanske kan vi tillsammans gå dit ingen annan kan - för att utföra ett mirakel för dessa djur som verkar omöjligt. Naturligtvis är det en 16-timmars flygresa, men lidandet känner inga gränser. Det finns knappt några lokala organisationer och djuren har praktiskt taget inga rättigheter. Tack vare Janice kan vi stödja hundar och katter specifikt och driva en kampanj för ett förändrat tänkande i hela världen. Anslut dig till oss, för dessa djur är ensamma och ignoreras av världen. Bli dessa djurs röst, även om du befinner dig tusentals kilometer bort. Stöd dem tillsammans med Janice.

Kontonummer
Bankkonton

Centaurus Foundation
ul. Wałbrzyska 6-8
52-314 Wrocław
Polen

Du kan stödja vår verksamhet genom att göra en donation!

PKO BP 15 1020 5226 0000 6002 0220 0350

För betalningar från utlandet:

Swift/Bic: BPKOPLPW
IBAN: PL15102052260000600202200350

För betalningar från utlandet och virtuella adoptioner:

PL17 1750 1064 0000 0000 2257 6798


GE STÖD!
Koszyk