Den här webbplatsen använder cookies för att leverera tjänster i enlighet med Integritetspolicy. Du kan självständigt definiera villkoren för lagring av eller tillgång till cookies i din webbläsare.

marchewki
MAT
ÄTA EKO!

Kostvalen har en enorm inverkan på vår hälsa, men också på vår planet. Enorma monokulturer, kemiska besprutningsmedel, konserveringsmedel, antibiotika, långväga transporter - allt detta påverkar både miljön och våra kroppar. Därför är det så viktigt att veta vad som hamnar på våra tallrikar. Med en medveten, ansvarsfull kost hjälper vi inte bara oss själva utan också vår moder jord, som vi trots allt bara har en! Det är därför vi främjar lokalt, ekologiskt jordbruk, minskar den plast som maten är förpackad i och framför allt - en växtbaserad kost!t!

Djuruppfödning bidrar i hög grad till klimatförändringarna, och vi får naturligtvis inte heller glömma bort lidandet för miljontals djur i uppfödningsanläggningar. Att avstå från zoonotiska produkter är ett stort steg mot hälsa och skydd av världen, men ofta räcker det inte - det är värt att intressera sig för varifrån de grönsaker och frukter som vi tillagar våra maträtter kommer. Har de besprutats med kemikalier? Stödjer en viss gröda inte miljöförstöring? Finns det inte något i en viss sammansättning som borde oroa oss? Därför vill vi visa dig var du kan hitta de bästa produkterna och hur du kan läsa ingredienserna. Veganism behöver inte vara tråkigt och monotont - det kan vara välsmakande, färgglatt, roligt och, viktigast av allt, stärka din kropp! Genom att välja växtbaserade, ekologiska produkter och läsa sammansättningarna noga hjälper vi både oss själva och planeten.

Depositphotos_390334386_XL
Slow Life

2000-talet är ett liv i konstant springande. Vi har blivit tidens slavar med kalendrar i handen, försöker få in alla aktiviteter på en dag och beklagar att en dag inte har trettio timmar. Ständig stress, tid som glider undan, ständig spänning minskar avsevärt vår livskvalitet och bidrar till många så kallade "civilisationssjukdomar". Vi tror dock att det är möjligt att sakta ner i denna dagliga rusning! Och vi tror att det definitivt är värt det. Att stanna upp en stund, ta ett andetag, fokusera på här och nu hjälper oss att faktiskt upptäcka oss själva.

Att ta en stund för att meditera, att laga en god måltid från grunden och sedan upptäcka dess smak och konsistens, att ta en promenad i skogen och lyssna till vindens ljud, fåglarnas sång och trädens beröring - allt detta får oss att börja vara riktigt. Vi uppfattar världen omkring oss, ser alla dess charmer och problem - och tack vare detta kan vi söka efter lösningar.

Upptäck hur underbart det är att vara med sig själv och fokusera på ögonblicket. Ge dig själv en paus från den dagliga kapplöpningen. Stäng av telefonen och datorn. Titta efter stjärnorna på himlen, läs en bok. Gör det du känner för och njut av det med alla sinnen. Sätt upp mål för dig själv, de riktigt viktiga målen. Ta hand om kontakten med dina nära och kära. Du kommer att se att din livskvalitet utan tvekan har ökat. Och kanske kommer du att märka saker som kommer att visa sig vara mycket viktiga för dig, som du inte haft tid att uppmärksamma förrän nu? Långsamt förändrar livet!


GE STÖD!
Koszyk