Den här webbplatsen använder cookies för att leverera tjänster i enlighet med Integritetspolicy. Du kan självständigt definiera villkoren för lagring av eller tillgång till cookies i din webbläsare.

CENTARUS FOUNDATION

Centaurus har arbetat aktivt för djuren sedan 2006. Som en internationell organisation är vi verksamma i många länder runt om i världen. I vår organisation samlar vi människor från många kulturer och nationaliteter som arbetar tillsammans för djurens och vår planets bästa. Centaurus driver det största komplexet av asylboenden för hästar på den gamla kontinenten, och kanske i världen. I mer än 16 år har vi räddat nästan 2 500 hästar och åsnor, vi har fått stöd av nästan 800 000 donatorer och idag finns mer än 500 räddade hästar i underbara adoptionshem i många länder runt om i världen.

Tusentals djur har kommit under våra vingar sedan 2006. Förutom hästar har vi donerat vård till tusentals hundar, tusentals katter och hundratals lantbruksdjur och vilda djur. Bara från Ukraina kom 1 300 hundar och katter till oss under kriget, och vi har stöttat flera tusen ukrainska djur, och vi fortsätter detta uppdrag i dag.

Vi har inrättat flera center, och inklusive djurreservatet har vi hela 700 hektar, som är hem för bröder mindre och större!

De hästar vi räddar kommer hit, till Polen, från många europeiska länder. Polen leder den ökända ledningen när det gäller handel med slakthästar, deras export och slakt. På grund av enorma brister i den polska lagstiftningen och liten djurvänlighet måste hästarna till största delen köpas upp av oss och andra polska organisationer till slaktpris. De flesta av dem tillbringar resten av sina liv i våra rehabiliteringscenter, endast några av dem har en chans till nya adoptionshem. För det mesta är det äldre, sjuka och allvarligt utarmade hästar. De kan inte användas annat än som sällskapshästar. Men sådana adoptioner är tyvärr mycket få.

Djur som kommer under Centaurus vingar stannar hos oss till slutet av sina dagar. Vi varken säljer eller hyr ut räddade djur. Det enda alternativet är adoption, där äganderätten alltid stannar hos Centaurus Foundation för att garantera djurets livslånga trygghet. Vid adoptioner används hästar å andra sidan inte för reproduktion eller för att tjäna pengar. Trots de många svårigheterna arbetar vi nu med 500 familjer runt om i världen som erbjuder våra hästar underbara hem till slutet av deras dagar. Hundratals hundar och katter har också hittat hem på flera kontinenter. Vi samarbetar med många organisationer runt om i världen och arbetar tillsammans för djuradoption och lagändringar till deras fördel.


GE STÖD!
Koszyk