Den här webbplatsen använder cookies för att leverera tjänster i enlighet med Integritetspolicy. Du kan självständigt definiera villkoren för lagring av eller tillgång till cookies i din webbläsare.

Centaurus för Portugal

Portugal.
300 soldagar per år.
Fernando Pessoa. Madeira. Portvin.
Men Portugal har också ett helt annat ansikte. 23 hästar går i döden där.

Aby pomóc dokonaj darowizny z imieniem
Centaurus för Portugal
eller

Gör en donation med
kreditkort
Hjälp
Gör en donation "Centaurus för Portugal"
Gör en donation med
kreditkort
Centaurus för Portugal

Portugal.
300 soldagar per år.
Fernando Pessoa. Madeira. Portvin.
Men Portugal har också ett helt annat ansikte. 23 hästar går i döden där.
Centaurus har räddat 2 500 hästar på 17 år. Mer än 800 000 donatorer har stött vårt arbete. Sedan 2006 har vi räddat hästar från hela Europa.
I dag kommer 23 hästar att kämpa för sina liv eller föras till ett portugisiskt slakteri. Deras tid är slut i slutet av mars.
Hjälp oss att samla in pengar för att köpa tillbaka dem.
Hjälp oss att få dem till Polen.
Till Europas största asyl för hästar.
Hjälp oss och ge dem ett hem.
Låt oss gå samman.
Utan gränser.
Varför lanserar vi detta upprop? Ta dig tid att läsa den! Gå med i den stora aktion som vi startar i flera europeiska länder. För 23 hästar som kommer att gå i döden i slutet av mars.
Vad förknippar du med Portugal? Vad kommer du att tänka på först? 300 soldagar per år. Fantastiska kuster, förtrollande städer, Azorerna och Madeira, den eviga vårens ö. Plus palatset i Mafra, Dourodalen och helgedomen Bom Jesus. Poeternas land med Fernando Pessoa i spetsen, portvin och korkekar i Alentejo och det turkosa havet. Du önskar att du var där just nu...
Men idag upplever vi ett annat ansikte av Portugal. Ett ansikte som kommer att röra dig till tårar.
Vår portugisiska kontaktperson Jose bor i närheten av Lissabon. Under de senaste månaderna har våra aktivister gått samman för att registrera en Centaurus-filial där. Vi har varit närvarande i Spanien i flera år. Mer än 100 hästar har kommit till Polen från slakterier där under de senaste åren. De har hittat hem i Sverige, Tyskland, Polen och Österrike. Nu är det Portugals tur. Jose har räddat hästar på egen hand i många år. Portugal, även om det är så vackert, chockade oss med de bilder vi fick från honom.

Portugalia(13).jpeg
Portugalia(12).jpeg
Portugalia(11).jpeg

Tillsammans med henne väntar 22 andra hästar. Till olika priser, i olika förhållanden. Av dessa är 18 hästar i mycket dåligt skick och behöver omedelbar veterinärvård. Fyra är lite bättre. Detta ändrar inte det faktum att deras liv kommer att ta slut i slutet av mars.
Ja, Portugal är långt borta. Det är förmodligen lika långt bort för er som för mig. Men jag stirrar på dessa bilder och vet precis att ingen kan hjälpa mig. Jose har utnyttjat varje tillfälle och varje bekantskap. Handlaren gav honom till slutet av mars på sig att betala för hästarna.
Stallar som rasar samman, fodertråg som faller sönder, trasiga tak, tjocka rep, ett stall fullt av mörker och avföring. Inget vatten, ingen matar hästarna. Vissa kanske inte riktigt ser slakten. Men ingen bryr sig. Så ser livet ut för portugisiska slakthästar.
Centaurus har räddat hästar från hela Europa i flera år. Vi räddar utan gränser. Vi räddar med dig och tack vare dig. Vi har räddat hästar från Italien, Frankrike, Tjeckien, Ungern, Tyskland, Rumänien, Litauen, Lettland, Spanien och Irland, men idag behöver vi hjälp med hästar från Portugal.
Så idag startar vi denna otroliga aktion. För i Portugal finns det ingen som hjälper dessa hästar. Låt oss visa att vi är en gemenskap. Europa, hjälp oss att rädda dessa hästar! De har ingen. Låt oss vara de som räddar dem!!!! Vi ber om ert brådskande stöd!

Portugalia(9).jpeg
Portugalia(8).jpeg
Portugalia(7).jpeg
Portugalia(6).jpeg
Portugalia(5).jpeg
Portugalia(3).jpeg

Vi samlar in tillsammans. Ju mer pengar vi samlar in, desto fler hästar kan vi rädda. När hästarna är betalda kommer de först till Jose, undersöks av en veterinär och papper måste sökas (ca 150 euro per häst) och måste förmodligen vänta där i två månader för att återhämta sig (160 euro per häst för vård). Vi kommer att behöva adoptionshem för dessa hästar. För var och en av dem. Det finns inga begränsningar för adoptioner heller - om någon av er har de nödvändiga förutsättningarna, adoptera gärna en av dessa hästar eller till och med flera. Priser för enskilda hästar kan fås efter personlig kontakt via kontakt@centaurus-stiftelse.se Hästarna kommer naturligtvis till oss om det behövs, men vi söker i första hand adoptivfamiljer för dem så att de kan stanna där resten av sina liv när de väl har anlänt. Det är viktigt att notera att de flesta av dessa hästar kanske aldrig blir ridbara. Kom ihåg att hästarna kommer från varma områden - varma boxar och boxar är nödvändiga, men en filt kan också rädda dagen. Kostnaden för att transportera 23 hästar till Polen är cirka 25 000 euro. Priserna på hästarna varierar mellan 400 och 1350 euro.
Kostnader:
Kostnader: 19 hästar för 450 euro
3 450 euro veterinär
7 360€ foder och vatten för 2 månader
25 000€ Transport till Polen
totalt 55 260 euro
Är du i?
Detta är en stor summa pengar. Och beroende på hur mycket vi samlar in kommer vi att frigöra lika mycket. Kanske kan någon betala hela beloppet för en häst, kanske bara lägga till lite, varje cent räknas. Din klocka tickar. Vi kommer att hålla er underrättade om hur mycket vi har samlat in, hur förberedelserna för transporten går osv.
Snälla, låt oss göra en skillnad tillsammans i dag! För dem! Gränserna får inte stoppa oss. Vi befinner oss trots allt alla under samma himmel.
Gå med oss nu!
Vårt konto: PL17 1750 1064 0000 2257 6798
SWIFT: PPABPLPK
Ange PORTUGAL i ämnesraden
Andra betalningsmetoder:
Paylpal: kontakt@centaurus.org.pl
Vid frågor vänligen ring Tanja: Tanja +46 704 75 63 17
eller via e-post kontakt@centaurus-stiftelse.se

Kontonummer
Bankkonton

Centaurus Foundation
ul. Wałbrzyska 6-8
52-314 Wrocław
Polen

Du kan stödja vår verksamhet genom att göra en donation!

Bankgiro: 282-6063

För betalningar från utlandet:
Bic. SWEDSESS
IBAN: SE85 8000 0821 4993 3012 3044

Swedbank

Swish: 0704756317

För betalningar från utlandet och virtuella adoptioner:

Bic. SWEDSESS
IBAN: SE85 8000 0821 4993 3012 3044


GE STÖD!
Koszyk